Novosti

U ovom ubrzanom tempu života, svjesni smo da naši slušatelji imaju sve manje vremena za sve, pa tako i za slušanje radija. Iz tog su razloga u našem programu česte razne kratke informativne rubrike, a jedna od njih je i rubrika "Aktualno".

"Aktualno" se u programu Radio Istre emitira od ponedjeljka do petka u 14:30. Kroz rubriku se iz dana u dan u isto vrijeme slušateljima nastoji prenijeti najaktualnije informacije iz zemlje i regije. Teme se odabiru slijedom najvažnijih događaja dana, događaja na koji je potrebno ukazati ili ga je, smatramo, potrebno sagledati s više strana, ponekad izvući pouku ili iznaći rješenje. U izboru tema nismo ograničeni – svega čega se dotiče ljudska ruka ili misao, dotičemo se i mi. Znanosti, politike, gospodarstva, socijale, zdravstva, sporta, kulture i ostalog. Kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, ali i široj, regionalnoj. Gosti u rubrici "Aktualno" uvijek su kompetentni sugovornici, jasni u iznošenju svojih stavova, opisivanju problema ili predlaganju rješenja. Naš mikrofon bilježi i mišljenja slušatelja, pa se ista u emisiji nađu putem anketa.

Petkom rubrika "Aktualno" obrađuje poljoprivrednu tematiku i predstavlja posebnu rubriku "Poljoprivredna kultura". Zapravo je to kratak prilog o određenoj aktualnoj poljoprivrednoj inicijativi, događanju, problemu. Gosti rubrike su poljoprivredni stručnjaci ali i sami poljoprivrednici: maslinari, vinogradari, pčelari, ribari koji govore o svojim problemima i rezultatima svog rada, a koji su zasigurno vrijedni spominjanja i poticanja i u našem programu.