276146342 10158278811345876 1211011324397789087 n

Vjerska redakcija

 

U vrijeme kada su ljudske i duhovne vrijednosti sve ugroženije, sve je izraženija potreba za duhovnim sadržajima i onima koji potiču na dobro. Mada to nastojimo činiti kroz sve dijelove našeg programa, u vjerskom se dijelu to ponajviše očituje. Svakog petka poslijepodne, članovi naše vjerske redakcije sa svojim gostima u 17:04 sati, u emisiji "Putevima vjere ", progovaraju o općeljudskim temama i preokupacijama aktualnim društvenim, crkvenim, socijalnim, političkim, ekološkim i inim zbivanjima, s moralnog i vjerskog gledišta. Prateći liturgijsku godinu, u emisiji se promišlja i Riječ Života – Sveto Pismo, kao izvor smisla, nade i ljubavi za vrijeme u kojem živimo.

Duhovnih misli ne nedostaje međutim ni ostale dane. Svakog jutra u 06:30 naša "Kap za dobar dan" potakne vjerujemo mnoge na lijepo razmišljanje i neko dobro djelo te oplemeni početak dana.

Nedjelja ujutro rezervirana je za "Susret s izvorom" – komentar nedjeljnog Evanđelja. Izriču ga naši suradnici – svećenici, a počinje u 08:30. 

Na Badnjak i Uskrsno jutro realiziramo u našem programu izravne prijenose Svetih misa – na Uskrs iz porečke bazilike, gdje misu predvodi biskup porečki i pulski, a svakog Badnjaka polnoćku pak iz druge istarske župe. Na Badnjak je i cjelovečernji program osmišljen i usmjeren očekivanju i slavlju Božića, uz brojne goste, priče o božićnim običajima, uz božićne pjesme i misli.

 Također, svakog crkvenog blagdana, u programu Radio Istre emitira se posebna vjerska emisija posvećena upravo tom blagdanu.